Over B-creativ

Hoi, ik ben Berit Van den Bussche, artiest, creativiteitscoach, pionier en wereldverbeteraar.

Ik wil je graag meenemen naar het volgende beeld:

 

Het beeld van een rivier. Zo’n kleintje dat ontspringt uit een bronnetje ergens in de bergen. Het water rolt naar beneden. Geen steen, geen hindernis teveel om een weg te zoeken. Het vermengt met het water van een zijrivier en stuwt nog sterker stromend verder. Soms wild golvend, soms soms rustig kabbelend, soms kan je diep kijken onder én boven het wateroppervlak, door het heldere maar ook reflecterende karakter van het water.

 

Soms is het water troebel, soms zelfs vervuild waar water stil komt te staan. Want slechts als water stroomt, kan het ballast van zich afschudden en loslaten. En uiteindelijk komt de rivier uit aan de wijde zee en/of verdampt tot lucht, allebei plekken van oneindige mogelijkheden.

Zo zie ik de wereld graag, zo zie ik het leven graag, zo zie ik mezelf graag, zo zie ik mijn werk graag, in alles een reflectie met het karakter van water, met de vrijheid van water en de oneindige mogelijkheden van water.

De_bron_edited.jpg

Weerkaatsen, reflecteren, weerspiegelen, wat water doet, dat doet ook creativiteit. In het creatieve proces de groei van de geest, in het resultaat een weerspiegeling van de ziel. Creatieve expressie onthult vaak meer over hoe en wat we van binnen voelen dan ons brein kan omzetten in taal. Tijdens het creatieve proces verleggen we immers onze focus naar de creatieve handeling waardoor ons brein eindelijk rust vindt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en vinden we vaak wel (ant)woorden voor onze gevoelens, dromen, plannen, doelen.

B-creativ, wees creatief,

 

Die B, dat ben ik, Berit, zelf artiest maar vooral ook coach en op missie om de wereld mooier te maken. 

Ik begeleid mensen om terug stroming te vinden in het leven, werk en hun creativiteit. Creëren en reflecteren. Want in het leven zijn er super veel parellellen te trekken met of vanuit creativiteit.  Het laat zich bvb niet in theorieën of stappenplannen vastleggen, ook niet het leven. En daarom gaan we creatief aan de slag, op de golven van jouw leven. We zoeken ons de beste creatieve werkvorm met materiaal dat voor handen is, bvb klei, verf, natuurelementen, of iets anders… We verdiepen ons niet in de techniek, wel in de fun van de handeling. Daarbij verleggen we onze focus, maken plaats voor nieuwe ideeën en geven vorm aan al die vage plannen die maar niet concreet willen worden.

 

Graag kennismaken? Geef me een seintje dan spreken we verder af voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Ja, laten we kennismaken

Berit Van den Bussche

berit@b-creativ.be  /  Tel. +32 496 57 75 46

Bedankt voor je bericht

Profielfoto.jpg

Wat is creativiteitscoaching

Berit legt het je graag uit...

Wat is creativiteitscoaching? Wat doe ik als coach die creativiteit als invalshoek neemt om jou te ondersteunen in persoonlijke of professionele ontwikkeling?

 

Tijdens de creativiteitscoaching werken we aan je zelfvertrouwen en ‘zelfgeloof’. Als we tijdens een traject samen, werken aan een schilderij of elke andere creatie, werken we tegelijk ook aan overtuigingen die je op tafel legt: zoals bvb ‘ik kan dat niet’, ‘ik weet niet hoe ik dat moet doen’, ‘ik weet niet wat ik eerst moet doen’,... Hoeveel is er in je leven dat niet kan ontstaan doordat je er van overtuigd bent dat je het niet kan of niet weet hoe je het moet doen?

 

Laat ons samen zoeken naar tools die je kunnen helpen om ‘ergens tijd voor te maken’, te ‘starten’, om ‘af te ronden’ of om ‘vol te houden’.

 

Dat is creativiteitscoaching. Laag per laag werken we aan jouw toekomst

Praktisch

Gezien de huidige omstandigheden zijn er verschillende manieren om een creatieve sessie te laten doorgaan en uiteraard kan een combinatie van alle vormen ook.

- in het B-creativ tuinatelier

- online

- met stevige bottinnen de natuur in

Reken voor een sessie 1,5u à 2u. Zo kunnen we voldoende tijd nemen om in het creatieve proces te duiken.

Tarief: €69,00/uur 

Uiteraard neem ik graag de tijd om je vooraf even te bellen voor een telefonische kennismaking. Laat zeker een telefoonnummer na.  

 

Ja, ik wil graag kennismaken

Staartmeesjes_feestlied_edited.jpg
Vroege vogel

Vroege vogels vangen de dikste wormen

Ben jij een vroege vogel? Kies voor het mooiste uur van de dag om je creativiteit nieuw leven in te blazen. 

Deze coachsessie wordt zeer vroeg in de ochtend gepland. Beperkt aanbod.

Papegaaiduiker - kopie.jpg
Slimme vogel

The art of creativity

Tijd maken voor je creativiteit is ruimte maken voor ontwikkeling en persoonlijke en groei.

Deze coachsessie wordt overdag gepland.  

Uil2 kopie.jpg
Wijze uil

Fluitend de nacht in

Creatief terugblikkend op de dag ga je een rustige nacht tegemoet. 

Deze coachsessie wordt op een avond gepland. Beperkt aanbod.