Over B-creativ

Hoi, ik ben Berit Van den Bussche, artiest, creativiteitscoach, pionier en wereldverbeteraar.

Ik wil je graag meenemen naar het volgende beeld:

 

Het beeld van een rivier. Zo’n kleintje dat ontspringt uit een bronnetje ergens in de bergen. Het water rolt naar beneden. Geen steen, geen hindernis teveel om een weg te zoeken. Het vermengt met het water van een zijrivier en stuwt nog sterker stromend verder. Soms wild golvend, soms soms rustig kabbelend, soms kan je diep kijken onder én boven het wateroppervlak, door het heldere maar ook reflecterende karakter van het water.

 

Soms is het water troebel, soms zelfs vervuild waar water stil komt te staan. Want slechts als water stroomt, kan het ballast van zich afschudden en loslaten. En uiteindelijk komt de rivier uit aan de wijde zee en/of verdampt tot lucht, allebei plekken van oneindige mogelijkheden.

Zo zie ik de wereld graag, zo zie ik het leven graag, zo zie ik mezelf graag, zo zie ik mijn werk graag, in alles een reflectie met het karakter van water, met de vrijheid van water en de oneindige mogelijkheden van water.

Weerkaatsen, reflecteren, weerspiegelen, wat water doet, dat doet ook creativiteit. In het creatieve proces de groei van de geest, in het resultaat een weerspiegeling van de ziel. Creatieve expressie onthult vaak meer over hoe en wat we van binnen voelen dan ons brein kan omzetten in taal. Tijdens het creatieve proces verleggen we immers onze focus naar de creatieve handeling waardoor ons brein eindelijk rust vindt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en vinden we vaak wel (ant)woorden voor onze gevoelens, dromen, plannen, doelen.

B-creativ, wees creatief,

 

Die B, dat ben ik, Berit, zelf artiest maar vooral ook coach en op missie om de wereld mooier te maken. 

Ik begeleid mensen om terug stroming te vinden in het leven, werk en hun creativiteit. Creëren en reflecteren. Want in het leven zijn er super veel parellellen te trekken met of vanuit creativiteit.  Het laat zich bvb niet in theorieën of stappenplannen vastleggen, ook niet het leven. En daarom gaan we creatief aan de slag, op de golven van jouw leven. We zoeken ons de beste creatieve werkvorm met materiaal dat voor handen is, bvb klei, verf, natuurelementen, of iets anders… We verdiepen ons niet in de techniek, wel in de fun van de handeling. Daarbij verleggen we onze focus, maken plaats voor nieuwe ideeën en geven vorm aan al die vage plannen die maar niet concreet willen worden.

Met je tenen in het water dippen om de temperatuur van het water te ontdekken? 

 

Ja, laten we kennismaken

Berit Van den Bussche

berit@b-creativ.be  /  Tel. +32 496 57 75 46

Profielfoto.jpg

©2018 by B-creativ. Proudly created with Wix.com