top of page
koolmees ave verum kopie.jpeg
Hoe word ik creatiever ?

Je vraagt je af hoe je meer creativiteit in je leven kan toelaten. Lees hier een aantal concrete tips. 

Hoe word ik creatiever?

Creativiteit is een vaardigheid die we allemaal bezitten op een of andere manier. Kijk maar naar hoe we waren als kind. We konden onszelf verliezen in een spel zonder dat we echt veel nodig hadden. Laat je inspireren door dit filmpje.

Maar we verliezen met ouder worden vaak onze connectie met onze creativiteit. Dat heeft meerdere redenen: we krijgen negatieve feedback, waardoor we geblokkeerd geraken, we gaan studeren, werken, krijgen een relatie, kinderen, kopen een huis of gaan verbouwen,... Allemaal normale zaken die ons serieuzer maken en die lange tijd, vaak jaren, al onze focus en aandacht vragen. 

Tot we na een tijd beseffen dat we iets wezenlijk missen in ons leven. Dit is een moment van grote vraagtekens, soms minder happy gevoelens. Je vraagt je af wat nu die rode draad is in je leven. Je bent op zoek naar dat ene iets waar jij goed in bent, waar jij de wereld mee wil veroveren, waarmee jij wilt dat anderen je herinneren als je er later niet meer bent. Misschien is het creativiteit, misschien is het iets op sportief vlak, wieweet heeft het te maken met eten,... er kan oneindig veel ontdekt worden in deze fase van je leven!

Met deze tips kan je alvast aan de slag gaan om te ontdekken wat er in jou zit dat ontdekt wil worden, wat naar buiten wil komen. 

Wat deed jij als kind of tiener? 

Had je hobby's? Wat deed jij graag? Maakte je tekeningen, schilderde je graag, werkte je in de tuin, was je vaak aan het knutselen, aan het bouwen,... Misschien ontdek je hier wel iets dat je nu ook terug plezier kan geven

Ga schrijven.

Nee, dit is geen oproep om een roman te schrijven, maar wel om elke dag een half uurtje te reserveren om 'van je af te schrijven'. Dat wil zeggen, dat je pen en papier neemt, je even afzondert en opschrijft zonder veel na te denken. Alles wat in je opkomt, schrijf je neer. En wat je schrijft moet niet herlezen worden. Je mag het zelfs weggooien of verbranden als je zeker wil zijn. 

De handeling van het schrijven brengt je gedachten tot rust, maakt je brein leeg en geeft ruimte aan nieuwe en rijkere gedachten en ideeën. 

 

Laat het kind in je vrij.

We nemen onszelf zo ongelofelijk serieus. We denken dat anderen ons belachelijk gaan vinden als we wat speelser uit de hoek komen. En niets is minder waar. Doe iets leuk, doe iets gek, verwonder je als een kind, doe iets wat je anders nooit zou doen. 

Wees lief voor jezelf.

Er zijn genoeg anderen rondom ons, die hard zijn in hun oordeel over ons en wat we doen. Daarom dat het belangrijk is dat tenminste jijzelf lief bent voor jezelf. Als je naar buiten komt met iets van jezelf, dat is als een intieme schat van jezelf laten zien aan anderen. Geniet van de leuke reacties van mensen en koester de nieuwe connecties met gelijkgezinden. 

Graag meer tips om je creativiteit te boosten? 

Laat je gegevens na op onze contactpagina. 

Hoe vind ik een origineel en lokaal kado

Make this yours. Add images, text and links, or connect data from your collection.

We geven graag kadootjes aan de mensen die we graag hebben rondom ons. 

Arts & Crafts

Make this yours. Add images, text and links, or connect data from your collection.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page