top of page

Creatieve workshops

in cocreatie

Creativiteit is voor het brein wat sporten is voor ons lijf. Onze stress en piekergedachten verdwijnen even op de achtergrond en na enkele uurtjes creatief bezig zijn, kan je op een frisse manier terug kijken naar de uitdagingen van alledag. En dat is toch wat we allemaal willen? 

Op deze pagina kan je inschrijven voor creatieve workshops die ik aanbied, vaak in co-creatie met collega-kunstenaars.

Workshop:
Maak zelf je meest unieke wenskaarten

Sessies voor volwassenen én kinderen

Onder de gezellige begeleiding van het creatieve duo B-creativ en Miss Eclectic

Eva is collage-artieste en als Miss Eclectic verzamelt zij alles wat ze mooi vindt in haar collagekunst.  Berit schildert al jaren vogels, zowel in't klein als heel groot en als B-creativ kan zij haar liefde voor vogels en creativiteit delen met het publiek.

Samen geven wij jou in deze workshop handige tips & tricks om van een wit papier, jouw eigen kunstwerkje te maken. Papier, schaar, lijm, magazines, penselen en aquarelverf, meer heb je niet nodig om mooie wenskaarten te maken. 

Tegen het einde van de workshop heb je een leuk kaartje gemaakt (en wieweet zelfs meerdere), heb je veel inspiratie en tonnen vol goesting om thuis verder te werken.

Agenda workshops

 • Unieke wenskaarten maken voor volwassenen
  Unieke wenskaarten maken voor volwassenen
  wo 20 dec
  Muizen
  20 dec 2023 19:00 – 21:30
  Muizen, Muizen, 2812 Mechelen, België
  20 dec 2023 19:00 – 21:30
  Muizen, Muizen, 2812 Mechelen, België
  Eva is collage-artieste, Berit schildert al jaren vogels. Samen geven zij jou handige tips & tricks om van een wit papier , jouw eigen kunstwerkje te maken.

Praktisch:

 • ​Materiaal, een hapje en drankje (cava of fruitsap) is voorzien

 • Je kan je creaties laten digitaliseren zodat je het naar keuze kan laten drukken, vergroten of verkleinen. 

 • Breng je een familielid of vriend(in) mee, dan krijg je €10 korting - gebruik in dat geval de kortingscode: HAPPYME

Workshops voor

Kinderen (8-12 jaar)

Woensdag 8/11/2023

Woensdag 6/12/2023

14:00 - 16:30

Volwassenen

Woensdag 22/11/2023

Woensdag 20/12/2023

19:00 - 21:30

Locatie: De Handleiding, Nekkerspoelstraat 26, 2800 Mechelen 

Miss Eclectic is het artistieke alter ego van Eva De Coninck. Ze is van opleiding grafisch vormgever en sinds 2016 maakt ze artistieke collages. In haar collages verzamelt Miss Eclectic alles wat ze mooi vindt.  

Ik leerde Eva kennen tijdens de organisatie van het jaarlijkse event Muizen Feest! waar zij de grafische vormgeving van de affiches en flyers voor haar rekening nam en ik de illustraties hiervoor aanleverde. We ontdekten dat onze creatieve passies van collage- en schilderkunst perfect blenden om samen als een workshop aan te bieden. 

Neem een kijkje op haar Instagram om haar kunstwerken te leren kennen

Meer over de workshopbegeleiders
 
Miss_eclectic.jpg
Miss Eclectic
 • Instagram
B-creativ alias Berit Van den Bussche

Ik ben Berit Van den Bussche en herontdekte in 2016 mijn passie voor schilderen. Sindsdien schilder ik voornamelijk vogels. Op geregelde basis stel ik mijn werken tentoon. Ik werk ook in opdracht. Dan creëer ik muurschilderingen bij mensen thuis of ik illustreer en maak creatieve beeldverhalen. 

Van opleiding ben ik master in de sociale en culturele agogiek en werk ik dus heel graag met mensen. Via creatieve workshops waarin ik mijn passie voor schilderkunst kan delen, wil ik mensen ook helpen aan meer rust in het hoofd en het plezier van het creatieproces. 

Bezoek mijn website en ontdek nog meer over mij;-)

B-creativ Berit.jpg
bottom of page