top of page

Creativiteit als venster op de wereld

2020 loopt bijna op zijn eind. Een uitdagend jaar in alle opzichten. Alles wat we tegenkwamen, alles waarin we beperkt of geduwd werden, alles wat we voorgeschoteld kregen, alles was nieuw voor iedereen. Niemand die bevoordeeld werd in het kunnen voorspellen hoe de wereld er uit zou zien pakweg 3 of 6 maanden later, laat staan een jaar later. Nog steeds is er niemand die ons kan vertellen hoe 2021 zal uitpakken voor ons.

De enige houvast die we hebben is hoe we zelf naar de wereld kijken of willen kijken. Kijk je terug op een 2020 als een verloren jaar, of een jaar waarin je jezelf kon heruitvinden?


Voor mij werd 2020 het jaar waarin creativiteit plots de lijm werd die alles waar ik mee bezig was en nog steeds ben als een logisch geheel aan elkaar kleefde. Creativiteit werd mijn venster op de wereld.

Ik leerde dat het zo'n mooi kado is als mensen hun venster op de wereld open zetten en anderen een inkijk geven in hun wereld, vanuit stem, dagboekschrijven, liefde voor boeken, voor film, werkgeluk, of creativiteit.... Het inspireert, het geeft hoop, het verbindt mensen en het ontwikkelt ons tot veerkrachtige individuen.


Welkom in mijn wereld. Het venster open op creativiteit. Die creativiteit die ruimer gaat dan Kunst met de grote "K", die even goed gaat over creativiteit als flowhandeling, (beginnend) vakmanschap, makers-activiteiten, de hobbybezigheden, creatieve of innovatieve ideeën en zeer zeker ook de beweeglijkheid van het brein. Dat is de creativiteit die ik in de wereld en bij jou in beweging wil brengen en houden.


Vanaf 2021 en vanaf wanneer het terug veilig kan en mag, stel ik mijn creatieve tuinatelier ter beschikking om te creëren en te reflecteren. Aan de slag met jouw verhaal, jouw beelden, jouw creatieve goesting in klei, hout, verf, magazines, natuurelementen, whatever,... Laat ons het plezier van het creëren ontdekken en tegelijk het venster op jouw wereld opnieuw open zetten. Want in de creatieve handeling of in het creatieve proces krijg je ook beweeglijkheid in je brein. Terug meer stroming brengen in leven, werk en creativiteit, dat is wat ik doe.


Als nieuwjaarsgeschenk aan jou, zet ik mijn venster op creativiteit open op 11/01/2021 om 20:00u en lanceer ik een live class/webinar: "Je eigen creativiteit (her)ontdekken". Want hoe zou het zijn als we onze creativiteit inzetten om veerkrachtiger in het leven te staan? Het (her)ontdekken en ontplooien van je creatieve ‘ik’ kan een accelerator zijn voor persoonlijke groei en connectie tussen hoofd en hart. In deze live class ontdek ik graag samen met jou wat creativiteit is en hoe je succesvol op zoek kan gaan naar die creatieve vonk die je eigen creativiteit tot volledige bloei kan brengen.


Geprikkeld? Je kan je hier gratis inschrijven.


Kan je niet wachten en wil je nu al kennismaken en kijken door mijn venster op creativiteit? Volg me dan op Instagram via @bcreativ.coaching en @bcreativ.art of op Facebook via @bcreativ.artCommenti


bottom of page