top of page

Instant inspiratie in eigen tuin

Ik noem het creatieve intuïtie: zomaar plots, vanuit het diepste van mijn buik rolt daar een idee over mijn lippen. Er gaan geen dagen- en nachtenlang getob aan vooraf. Het is daar zomaar, dat idee 'we kunnen misschien een pipowagen in de tuin bouwen op de plaats waar nu ons tuinhuis staat'. Ik lach dan een beetje ongemakkelijk, want hoe zot is dat. Anderen doen zo iets, wij toch niet, deuhhhh;-o


We zijn een jaar later, het leven herneemt zich beetje bij beetje en daar achterin de tuin staat hij: een pipowagen. Mooi langs buiten, creatief vanbinnen. Hier schrijf ik deze blog, hier schilder ik mijn vogeltjes, hier lees ik een boek, hier ben ik gewoon soms even stil.Soms is het zelfs gewoon voldoende om te weten dat hij er is, zonder dat ik erin zit. Weten dat er een creatieve ruimte is waar ik naartoe 'zou kunnen gaan', al is het mentaal. Een stukje vrije en creatieve ruimte in mijn hoofd, wanneer het te vol zit met dagelijkse beslommeringen en zorgen die me weerhouden om daadwerkelijk creatief werk te 'doen'.


In de zomermaanden ging journalist Ward Bosmans op zoek naar unieke 'thuis'projecten die gerealiseerd werden in de afgelopen coronaperiode en schreef erover in zijn wekelijkse rubriek 'Gluren bij de buren'. Een artikel over onze pipowagen mocht de zomer afsluiten. Wat denk jij ervan?


Deze ruimte is een wunderkammer geworden met een ziel. Een ziel die gevuld wordt met verhalen, mijn eigen verhaal maar ook jouw verhaal. Deze plek is er om even op adem te komen, inspiratie te vinden, terug beweging te brengen in die eigen (soms verborgen) creatieve kracht die in ieder van ons zit.


Nood aan een klankbord of op zoek naar de rode draad in je leven? Geef een seintje en we bekijken samen de mogelijkheden voor creatieve coaching.

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page