top of page

Co-creatie: elkaar al doende inspireren

Vandaag zit ik samen met mijn co-founder van Citamine vzw en onze 3 stagiaires van het Postgraduaat Space & Service Design van de Thomas More hogeschool.


Met Citamine vzw willen we oplossingen vinden om onderbenutte plekken in steden te 'vereetbaren'. Vandaag, en in de nabije toekomst werken we aan de ontwikkeling van de Kwekerij. Een kweekplek om koffiegruis op te waarderen tot voedingsbodem voor oesterzwammen.


Dit is geen onderneming om alleen aan te beginnen. Maar zet mensen samen met een verschillende achtergrond en expertise en er gebeurt iets bijzonder. Er worden materialen getoond, schetsen gemaakt, voorbeelden gezocht, plannen getekend, lijstjes opgesteld, research gedaan, vragen gesteld, ideeën gedeeld. Hier wordt samen gecreëerd, hier gaat iedereen aan de slag met ideeën waarvan we niet eens meer weten van wie ze kwamen. Ze blenden als het ware in mekaar zoals de kleuren van een schilderij en worden collectief goed. Zo ontstaat co-creatie, elkaar al doende inspireren. Daar waar je eigen expertise op zichzelf ontoereikend is, overstijg je jezelf door de collectiviteit.


Dit is wat mij een vonk geeft. De energie van een bende creatievelingen die elkaar vinden in het proces.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page