top of page

Wereldvrede

Updated: Nov 5, 2020

Als je het leven zou bekijken als een een stromende rivier, dan heeft in 2020 die stroming toch een fameuze bocht genomen, niet? Maar ondanks dat, blijft alles stromen. Bij jou evenzeer als bij mij.


Jawel, 2020 is een jaar van nieuwe horizonten, plotwendingen, terugschakelen, bezinnen maar ook van verhalen maken.


Het is pas sinds enkele jaren dat de kracht van metaforen me is beginnen dagen. Lang hield ik van de metafoor van de vuurtoren. En nog steeds heb ik een zwak voor deze lichtgidsen op grillige rotsen. Tot een geweldige powervrouw, die luisterde naar mijn verhaal, me deed beseffen dat het niet de vuurtoren maar wel het water dat errond stroomt mijn grootste kracht beschrijft.


Hoe mooi is water, dat rustig kabbelt of hevig golft. Hoe krachtig is water dat zich steeds een weg baant en langs elke hindernis een nieuwe weg zoekt. Hoe prachtig is water van de rivier die samenvloeit op een kruising met een andere rivier en gestuwd door de kracht van beide rivieren verderstroomt? Niet wetende welk water oorspronkelijk van de ene dan wel andere rivier was?


Zo ook ons leven, waarin verschillende stromen blenden, in ons, maar ook met anderen.


In mij stroomt een krachtige creativiteitsrivier en deze stroomt meer en meer samen met mijn dingen-doen-met-mensenrivier.

Want in creativiteit ontmoet ik échte mensen. In creativiteit ontmoet je jezelf.


Je bent niet creatief? Dat zou zomaar eens kunnen, of ook weer niet. Je creativiteit ‘her’ontdekken is een prachtig avontuur en levert méér op dan alleen een mooi schilderij of keramieken vaas! Het ontwikkelt gelijk op je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het vergroot je veerkracht en weerkracht. Door meer creativiteit in je leven toe te laten ontstaat er ook meer creativiteit in communicatie met anderen. Hoe iemand iets zegt, kan je plots ook met meer mildheid bekijken. En in the end leidt dat tot wereldvrede. Lijkt misschien wat op een missverkiezing, maar dat geloof ik écht. Met wat meer creativiteit kunnen we makkelijker bedenken dat er verschillende manieren zijn om de omstandigheden/manieren van uitdrukken/boodschappen die anderen ons geven te interpreteren. En ineens wordt alles meer relatief en voelen we ons minder aangevallen door wat anderen zeggen en dat leidt in the end tot wereldvrede😉


Wereldvrede is mijn missie en daar draag ik toe bij door mensen te helpen hun creativiteit in leven en werk te ‘her’ontdekken. Door mijn rivier te laten samenstromen met die van jou, ontdekken we samen welke ‘creatieve’ kracht jouw kracht is.


Interesse om kennis te maken? Neem contact op via het contactformulier, een telefoontje, een berichtje via Instagram of Facebook, een mailtje.


Supway

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page